Skip to main content

Heeft u alpaca’s of wilt u ze gaan houden? En wilt u daarvoor een goed alpaca hok laten bouwen? Select Stallenbouw maakt comfortabele en stevige alpacaverblijven van hout. Bovendien kunnen we ze aanpassen naar uw voorkeuren. Naast alpaca hokken maken we ook:

Alpaca hok: van ontwerp tot montage

Select Stallenbouw verzorgt uw alpaca hok van A tot Z: Wij ontwerpen het hok geheel naar uw wensen, produceren de onderdelen zelf, en bouwen het alpacaverblijf vervolgens bij u op. We maken daarbij gebruik van alleen de beste materialen. We willen immers dat uw dieren comfortabel en veilig staan, en dat uw alpaca stal duurzaam is. Alle dierenverblijven van Select Stallenbouw gaan vele jaren mee. We zorgen bijvoorbeeld voor:

  • Gegalvaniseerd hang- en sluitwerk;
  • Strak afgewerkte lasnaden;
  • Stevige tussenwanden.

Waaraan moet een alpaca hok voldoen?

Alpaca’s staan het liefst buiten; normaalgesproken is een afgesloten alpacastal dan ook niet nodig. Wel schuilen de dieren graag wanneer het te warm is in de zomer, en ook zoeken ze graag beschutting als het regent of hard waait, of als het echt koud is. Ze houden wel van ruimte, en zeker als er ook gegeten moet worden in het alpaca hok, is een minimum afmeting van 2m² de richtlijn. Kersverse moeder-alpaca’s kunnen het beste in een aparte ruimte staan, samen met hun cria. Verder is een afgezonderde quarantaineruimte handig voor zieke dieren, of net aangekomen (geïmporteerde) alpaca’s. Zorg er verder voor dat er altijd vers drinkwater en hooi voorhanden is. Het drinkwater kan het beste wat op hoogte geplaatst worden, zodat de alpaca’s er niet met hun poten in kunnen gaan staan. Zo voorkomt u dat het water vervuild wordt.

Meer informatie over een alpaca hok

Wilt u meer weten over onze alpaca verblijven of onze werkwijze? Of zou u graag een offerte ontvangen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en stel ons uw vragen; wij helpen u graag zo snel mogelijk verder.

Waarom Select stallenbouw?

  • Scherp geprijsd
  • Ontwerp, productie en montage
  • Uitstekende service

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul dan hieronder het contactformulier in.

    Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

    Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.