Skip to main content

Indien u op zoek bent naar een geschikt alpacaverblijf, dan bent u bij Select Stallenbouw aan het goede adres. Want hoewel alpaca’s uitstekend bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden, schuilen ze in de zomer graag voor de hitte en in de winter voor de regen en de wind. Als specialist in stallenbouw begrijpen wij perfect wat uw alpaca’s nodig hebben. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor onze alpacaverblijven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Een alpacastal compleet naar wens

Bij Select Stallenbouw ontwerpen wij alpacaverblijven geheel naar wens van de klant. Alpaca’s staan graag buiten maar hebben in de stal wel een bepaalde ruimte voor zichzelf nodig. Dat is minimaal 2 m².  In de winter is zelfs nog wat meer ruimte aan te bevelen, omdat ze er dan wat meer tijd in doorbrengen. Normaliter is het niet nodig om de ruimte afsluitbaar te maken, maar in sommige omstandigheden is dat wel wenselijk. Uiteindelijk is het allemaal een kwestie van persoonlijke voorkeur. Daarom passen wij het ontwerp van de alpacastal helemaal aan uw wensen aan.

Hoogwaardig materiaal voor alpacastallen

Uiteraard worden voor de bouw van onze alpacaverblijven alleen de beste materialen gebruikt. Ook aan de veiligheid van mens en dier wordt gedacht. Denk daarbij aan:

 • Strak afgewerkte lasnaden;
 • Zwaar gegalvaniseerd hang- en sluitwerk;
 • Standaard bekleding van de binnenwanden.

Door het gebruik van geïmpregneerde buitenwanden, blijft uw alpacaverblijf er jarenlang als nieuw uitzien.

De vele mogelijkheden voor een alpacaverblijf

We kunnen uw alpacastal of alpaca hok aanpassen aan uw wensen. Wilt u bijvoorbeeld een extra ruimte aan het verblijf om bijvoorbeeld voer op te slaan? Of een quarantaineruimte om eventueel alpaca’s apart te zetten? Dit is allemaal mogelijk bij Select Stallenbouw. U kunt het alpacaverblijf ook uitbreiden met een opslagruimte die afsluitbaar is. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

De perfecte stal voor uw alpaca’s

Omdat alpaca’s vrij goed tegen allerlei weersomstandigheden kunnen, denkt men al gauw dat er aan hun onderkomen niet veel eisen gesteld hoeven te worden. Toch kan ook een alpaca echt last hebben van extreme weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw, wind en felle zon. Een alpacastal moet hiertegen beschutting bieden en gemaakt zijn van veilig en degelijk materiaal. Denk bijvoorbeeld ook aan een slipvaste vloerbedekking. Ventilatie en hygiëne zijn ook essentieel om uw alpaca’s gezond te houden. Verder houden alpaca’s van natuurlijk daglicht; ook hieraan zal het in de stallen van Select Stallenbouw niet ontbreken.

Meer informatie over alpacaverblijven

Heeft u vragen over alle mogelijkheden rondom het laten maken en bouwen van een aangenaam alpacaverblijf voor uw dieren?  Neem vrijblijvend contact met ons op. Dat kan telefonisch of per e-mail. Onze medewerkers staan u graag te woord.

Waarom Select Stallenbouw?

 • Een optimale prijs/kwaliteitsverhouding
 • Snelle en betrouwbare levertijden
 • Montage en bouw ter plaatse door eigen bouwteam (indien gewenst)
 • Binnen- en buitenstallen, levering door heel Europa
 • Statische standaardberekeninge
 • Gratis bouwtekeningen bij aankoop (bijv. voor aanvraag bouwvergunning)

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul dan hieronder het contactformulier in.

  Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

  Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.