Toont alle 2 resultaten

Voorbeelden van loopstallen bekijken

Loopstal voor uw paard

Een loopstal, oftewel een paddockstal, dient als groepshuisvesting. Het biedt onderdak aan uw paarden waar ze vrij kunnen rondlopen. Dit geeft de paarden extra bewegingsruimte. Loopstallen voor paarden zijn populair, en met een goede reden. Paarden zijn sociale dieren. En hoewel sommige paarden graag alleen in een box staan, zijn er ook veel die liever in een loopstal samenleven met andere viervoeters. Bent u geïnteresseerd in zo’n paddockstal? Select Stallenbouw bouwt loopstallen op maat.

De functie van een paddockstal

Een loopstal is een wat meer natuurlijke omgeving voor paarden dan de traditionele boxstallen. Paarden leven van nature in groepen en zijn sociale dieren en een paddockstal komt tegemoet aan de fysieke en mentale behoeften van paarden, terwijl ze toch in een veilige en gezonde omgeving zijn. Die behoeftes zijn bijvoorbeeld:

  • Meer ruimte voor beweging en lichaamsbeweging
  • Sociale interactie
  • Natuurlijke omgeving door het gebruik van natuurlijke materialen
  • Gezonde omgeving
  • Afzondering en rust

Door de aanleg van een goede drainage en ventilatie en gebruik van natuurlijke materialen die gemakkelijk schoon te houden zijn, blijft de luchtkwaliteit gezond en is ook de hygiëne goed op peil te houden. We kunnen in de loopstal uiteraard ook individuele boxen en schuilplaatsen maken, zodat de paarden zich toch kunnen terugtrekken voor rust.

Loopstallen op maat gemaakt

Wij maken loopstallen op maat. We gaan altijd uit van de bestaande mogelijkheden en wensen, en gaan samen met u om de tafel om te kijken naar welke wensen u hebt voor uw loopstallen. Wat worden de afmetingen voor de loopstal? Om welke aantallen paarden gaat het eigenlijk? En welke soorten deuren en luiken moeten erin verwerkt worden?

Is het bijvoorbeeld en wens om machinaal schoon te maken? Dan houden we rekening met welke deuren we gaan intekenen. Uw wensen worden altijd vertaald in een loopstal op maat. Zodat u zeker weet dat het perfect aansluit bij wat u voor ogen hebt.

Vraag direct een offerte aan bij Select Stallenbouw

Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag!