Skip to main content

Wilt u een geitenverblijf laten bouwen? Geiten zijn grappige, vriendelijke dieren. U wilt natuurlijk het beste voor ze. Daarom kiest u voor Select Stallenbouw. Wij gebruiken alleen het beste materiaal voor de bouw van geitenverblijven. Zo zorgen bijvoorbeeld de glad afgewerkte binnenwanden ervoor dat de geiten zich niet bezeren.

Bijna alle geiten hebben op z’n minst een droge schuilmogelijkheid nodig. Het beste is een condens- en tochtvrije, goed geventileerde geitenstal waarin het dier gevoerd kan worden. De geitenstal moet niet te donker zijn. Geiten hebben behoefte aan licht. Ga er vanuit dat een geit minimaal vijf vierkante meter nodig heeft. De vloer dient regelmatig van droog stro te worden voorzien. Vraag een offerte aan of neem contact op voor meer informatie.

Naar buiten

Geiten komen heel graag buiten. Het is dan ook niet de bedoeling dat geiten bijvoorbeeld in de winter alleen maar binnen zitten, maar dat ze de mogelijkheid hebben om de wei in te gaan. Heeft u een stal maar staat deze niet direct aan de wei? Wij kunnen voor u een tocht- en vochtvrij buitenverblijf in de wei realiseren. Zo kan de geit altijd gaan schuilen als het regent. Leg wat stro op de grond zodat uw geitjes comfortabel kunnen gaan liggen.

Een geitenverblijf conform uw ontwerp

Heeft u al een idee voor uw geitenverblijf? Leg het ons voor, Select Stallenbouw kan uw ideeën realiseren in ontwerp, productie en bouw. De voordelen die Select Stallenbouw biedt:

  • Realisatie van uw ideeën;
  • Gratis bouwtekeningen indien bijvoorbeeld een bouwvergunning vereist is;
  • Montageteam (indien gewenst);
  • Betrouwbare levertijden;
  • Scherpe prijzen.

Heeft u een ruimte nodig voor de opslag van hooi? Dan kunnen wij uw geitenverblijf voorzien van een opslagruimte. Neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie.

Geitenrassen

Bij elk geitenras horen specifieke behoeftes. Dwerggeiten bijvoorbeeld, ontwikkelen vanzelf een wintervacht en kunnen dus prima tegen de kou, maar de Nubische geit houdt daar niet zo van en staat in de winter juist graag binnen.

Wel is het zo dat geiten echte kuddedieren zijn. Het is dan ook het beste om minimaal twee geiten te hebben. Eenzame geiten zullen het vaak en luid op een mekkeren zetten uit frustratie.

Inrichting geitenverblijf

Zorg ervoor dat u uw geiten voert vanuit een ruif. Hooi op de grond kan snel vervuilen en dan eten de geiten het niet. Geiten zijn wat dat betreft best verfijnd: Hun hooi en hun water hebben ze beiden graag schoon. Daarom is het ook verstandig om water aan te bieden in bakken die wat hoger hangen. Zo wordt voorkomen dat er uitwerpselen in terecht komen.

Select Stallenbouw voor uw geitenverblijf

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van ontwerpen en bouwen van dierenverblijven, hondenkennels en paardenstallen zijn wij dé partner voor uw project. Wij ontwerpen een geitenverblijf geheel naar uw wensen en ideeën. Bij Select Stallenbouw begrijpen we dat u de tijd mist voor het opbouwen van het geitenverblijf. Daarom hebben wij een montageteam ter beschikking dat, indien gewenst, ter plaatse het verblijf opbouwt.

Een geitenverblijf kopen en laten bouwen

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over de bouw van een geitenverblijf? Dat kan via het contactformulier op onze website. Voor vragen kunt u ons bellen +31(0)24–6455655 of mailen: info@select-stallenbouw.nl.

Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.