Skip to main content

Paardenboxen op maat

Voor topkwaliteit paardenboxen met een scherpe prijs kiest u voor Select Stallenbouw. Wij bouwen de beste paardenboxen zodat uw paard een fijn onderkomen heeft dat van alle gemakken voorzien is. U kunt kiezen voor standaard modellen maar wij kunnen ook rekening houden met al uw wensen en behoeften, voor een paardenbox speciaal gemaakt voor uw paard.

Hoe groot moeten paardenboxen zijn?

Er is een eenvoudige standaard berekening om te bepalen wat de minimale afmetingen moeten zijn van een paardenbox. Natuurlijk moet er rekening gehouden worden met de grootte van het paard. De formule die daarvoor aangehouden wordt is (2xstokmaat)². Dus een paard met een schofthoogte van 1,60 heeft een paardenbox nodig die een oppervlak heeft van minimaal (2×1,60)² is, oftewel 10,24 m². We zorgen er daarbij altijd voor dat de kortste wand van de box zeker 1,5 x de stokmaat van het paard heeft, zodat uw dier voldoende bewegingsvrijheid heeft.

De hoogte van paardenboxen

Ook in de hoogte moeten paardenboxen hoog genoeg zijn; een paard kan immers gaan steigeren en zich daarbij ernstig bezeren wanneer het plafond niet hoog genoeg is. Hoe hoger, hoe beter dus, maar we houden altijd een minimale hoogte aan van 2,20. Afhankelijk van de grootte van uw paard kan dat nog te weinig zijn; daar houden wij altijd rekening mee. Uw paard moet zich comfortabel en veilig voelen in de paardenbox, dat is het allerbelangrijkst.

Paardenboxen op maat: een veilige binnenbox

Natuurlijk gaat het niet alleen om de maat van de paardenbox; de materialen die we gebruiken zijn minstens zo belangrijk. De wanden moeten van de juiste dikte én kwaliteit zijn, en ook letten we op de afstand tussen spijlen, zodat uw paard niet klem komt te zitten. Heeft u speciale wensen? Vertel ze ons, wij maken voor uw paard de perfecte paardenbox op maat, helemaal ingericht naar uw wensen.

Varianten van paardenboxen op maat

U kunt bij ons terecht voor een grote verscheidenheid aan paardenboxen voor verschillende doeleinden. Denk aan:

  • Binnenboxen;
  • Buitenboxen;
  • Tijdelijke boxen;
  • Paardenboxen op maat;
  • Standaard modellen.

U kunt erop vertrouwen dat de basisuitvoering voldoet aan alle eisen voor een veilige en comfortabele paardenbox. Wilt u meer luxe? Wij gaan graag met u in gesprek om alle mogelijkheden met u te bespreken, en zo tot de perfecte paardenbox voor uw dier te komen.

Koop een paardenbox op maat

Laat u verrassen door de mogelijkheden en neem een kijkje in onze portfolio. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op; onze medewerkers staan voor u klaar om u te adviseren. Voor kwaliteit voor uw paard, kiest u voor Select Stallenbouw.

Waarom Select stallenbouw?

  • Scherp geprijsd
  • Ontwerp, productie en montage
  • Uitstekende service

Heeft u vragen of opmerkingen? Vul dan hieronder het contactformulier in.