Skip to main content

Select Stallenbouw staat voor het ontwerpen, produceren én monteren van paardenstallen. Hierbij bieden wij alles onder één dak. Wilt u liever zelf zorg dragen voor de bouw van uw nieuwe paardenstal? Kies voor een paardenstal zelfbouwpakket. Wij brengen dan de gewenste materialen bij u op locatie. Vervolgens kunt u zelf aan de slag met de bouw van uw paardenstal. Neem voor het aanvragen van een offerte contact met ons op.

Materialen van een bouwpakket

Met behulp van een zelfbouwpakket kan de ervaren klusser zelf aan de slag met het bouwen van de paardenstal. Het pakket omslaat onder andere:

  • Geïmpregneerd hout;
  • Asbestvrije golfplaten;
  • Hang- en sluitwerk.

Meer informatie over de gebruikte materialen vindt u onder onze paardenstal modellen. Zo kunt u bij Select Stallenbouw kiezen uit de volgende modellen: Texas, Zadeldak, Dallas en Lessenaarsdak. Wilt u liever maatwerk? Geef ons gerust een belletje op telefoonnummer: 024-6455655. Wij gaan het gesprek met u aan, zodat u maatwerk voor uw stal verkrijgt.

Alles onder één dak

Bent u handig en heeft u ervaring met vergelijkbare klussen, dan is het prima mogelijk om zelf aan de slag te gaan met een Select Stallenbouw zelfbouwpakket. Dat scheelt natuurlijk in de kosten, maar wanneer u de stal door ons laat zetten, krijgt u ook garantie op de bouw van de stal zelf. Bij Select Stallenbouw kunt u rekenen op een ervaren team van professionele stalbouwers. Zij zetten uw stal snel en vakkundig op de gewenste plaats.

Hoe groot moet een paardenstal eigenlijk zijn?

Regelmatig krijgen we deze vraag. Paarden moeten uiteraard voldoende ruimte hebben om te kunnen bewegen, zich om te draaien en te liggen. Daarvoor zijn wettelelijk minimale afmetingen vastgesteld. Vanaf 2027 worden deze maten zelfs verplicht. De afmetingen van een paardenbox voor een gemiddeld paard zijn minimaal 10 m2. Er is een formule om de minimale afmetingen voor de box voor uw paard te berekenen: (2x stokmaat)². Verder raden we aan om de stal hoog genoeg te maken. Er is geen verplichte minimale hoogte in Nederland, maar een hoogte van minimaal 3 meter is het beste. Dat heeft zowel met de veiligheid van het paard (mocht het gaan seigeren) als met de circulatie van de stallucht te maken.

Stel gerust uw vraag

Heeft u een andere vraag over het paardenstal zelfbouwpakket? Wenst u meer informatie over onze diensten? Wij beantwoorden uw vragen duidelijk en snel. Neem hiervoor contact met ons op. Wij laten graag aan u zien dat Select Stallenbouw dé specialist in paardenstallen is.

Om alvast kennis te maken met diverse gerealiseerde bouwprojecten, kunt u terecht in onze portfolio. Via onze Facebookpagina maakt u kennis met Select Stallenbouw zelf.

Waarom Select stallenbouw?

  • Scherp geprijsd
  • Ontwerp, productie en montage
  • Uitstekende service

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul dan hieronder het contactformulier in.

    Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

    Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.