Skip to main content

Onze paardenstallen zijn voorzien van luxe binnenboxen. Zo zijn de binnenwanden bekleed met multiplex, worden er extra balken aangebracht om doorslaan te voorkomen én kunt u rekenen op een sterke uitvoering van het hang- en sluitwerk. Bovendien zijn de buitenwanden voorzien van geïmpregneerd hout. Wilt u het béste voor uw paard? Vraag dan een offerte aan en laat uw paardenstal bouwen door Select Stallenbouw. Wij helpen u graag.

Dé beste kwaliteit paardenstallen binnenboxen

Afhankelijk van uw wensen heeft u bij ons keuze uit de volgende modellen paardenstallen: Texas, Zadeldak, Dallas, Lessenaarsdak en Loopstallen. Wilt u uw paardenstal met binnenbox laten bouwen conform uw wensen? Neem contact met ons op voor maatwerk. Wij laten graag aan u de mogelijkheden op het gebied van stallenbouw zien. Kiest u voor Select Stallenbouw? Dan verkrijgt u:

  • Dé beste kwaliteit voor een scherpe prijs;
  • Een uitstekende service;
  • Een snelle oplevering van de gevraagde werkzaamheden.

Kortom, voor het ontwerpen én het bouwen van uw nieuwe paardenstal bent u bij ons aan het juiste adres.

Voorwaarden voor een binnenbox

Een binnenbox voor een paardenstal kan natuurlijk niet zomaar naar eigen inzicht gemaakt worden; er zijn richtlijnen opgesteld waaraan een paardenbox moet voldoen. Zo moet een box minimaal (2x stokmaat)² zijn. Dat wil zeggen dat een paard met een stokmaat van 1,60 een binnenbox nodig heeft van minimaal 10,24 m². De box mag daarbij niet te smal zijn, want het paard moet gemakkelijk kunnen liggen en rollen in de ruimte. Bij het opstaan heeft een paard overigens vrij veel ruimte nodig. Voor de breedte wordt dan ook altijd 1,5x de stokmaat van het paard aangehouden; in dit geval dus 2,40 m.

Ook de hoogte van een binnenbox is belangrijk: Het plafond moet hoog genoeg zijn, zodat het paard zich niet verwondt als het gaat steigeren. Om andere verwondingen te voorkomen, mogen er ook geen scherpe randen of hoeken in de box aanwezig zijn.

Verder is het belangrijk dat de binnenbox voldoende geventileerd is, zodat ammoniakluchten van de uitwerpselen van het paard goed weg kunnen. In dat verband is het ook belangrijk dat de stalen onderdelen van de box, zoals het hang- en sluitwerk, gegalvaniseerd of verzinkt is, anders kan de ammoniak het staal aantasten. Door openingen in de tussenwanden in de vorm van tralies kan de lucht goed circuleren kunnen paarden onderling ook contact hebben. Paarden zijn immers sociale dieren en hebben daar behoefte aan.

Dé specialist in binnenboxen voor paarden

Sinds onze oprichting in 1997 staan wij garant voor prachtige bouwwerken. Naast paardenstallen, en de bijbehorende binnenboxen, kunt u uitstekend bij ons terecht voor hondenkennels. Heeft u een hond en wilt u uw trouwe viervoeter comfort bieden? Lees dan verder onder hondenkennels. Om alvast kennis te maken met diverse opgeleverde bouwprojecten, kunt u terecht onder portfolio. Neem gerust een kijkje en laat u verrassen door de vele mogelijkheden.

Contact opnemen

Hedendaags heeft Select Stallenbouw al vele prachtige paardenstallen met binnenboxen opgeleverd voor klanten, zowel in Nederland als in het buitenland. Wilt u een nieuwe paardenstal laten bouwen? U contacteert dé specialist in stallenbouw via het volgende telefoonnummer: +31(0)24-6455655. Wij helpen u graag.

Waarom Select stallenbouw?

  • Scherp geprijsd
  • Ontwerp, productie en montage
  • Uitstekende service

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul dan hieronder het contactformulier in.

    Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

    Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.