Skip to main content

Wilt u een comfortabele paardenstal voor uw favoriete dieren? De manier waarop de paardenstal van binnen wordt afgewerkt is daarbij van groot belang. Bij Select Stallenbouw kunt u erop rekenen dat wij, net als u, het beste voor uw paard willen. Daarom schenken wij bijzonder veel aandacht aan de manier waarop de paardenstal wordt ingericht. Niet alleen voor het comfort en de veiligheid van de dieren, maar ook van de verzorgers!

Een praktische paardenstal van binnen

Bij Select Stallenbouw heeft u de keuze uit een aantal standaardmodellen, maar we kunnen de hele paardenstal ook compleet op maat maken. Zo zorgen wij ervoor dat de paardenstal er van binnen precies zo uit komt te zien als u dat wilt. Denk bijvoorbeeld aan extra brede doorgangen voor het machinaal schoonmaken van de stal en de paardenboxen, of een extra opslagruimte voor voer, stro en andere benodigdheden. Ga met ons in gesprek en vertel ons wat u nodig heeft. Wij kunnen uw paardenstal ook van binnen zo luxe en comfortabel maken als u zelf wilt.

Comfort en veiligheid voor uw paarden

Een paardenstal moet van binnen natuurlijk niet alleen ingericht zijn zodat u er fijn kunt werken. Uw paarden brengen er ook heel wat uren door en hebben niet alleen behoefte aan veiligheid, maar ook aan comfort. Standaard zijn onze paardenstallen van binnen glad afgewerkt met multiplex, of tegen een meerprijs, betonplex. Om doorslaan te voorkomen zijn er tussen de binnen- en de buitenwand extra balken aangebracht. Het hang- en sluitwerk is thermisch verzinkt of gegalvaniseerd en alle lasnaden zijn keurig netjes afgewerkt. Uitstekende delen en scherpe randen worden voorkomen zodat uw dieren zich hier niet aan kunnen verwonden. We maken de stallen ruim en hoog genoeg, zodat uw paard zich comfortabel kan draaien en kan liggen, en zich niet bezeert wanneer het zou steigeren.

Ventilatie en lichtinval

Uiteraard is het heel belangrijk dat ook de ventilatie in een paardenstal van binnen op orde is. Uw paard moet altijd frisse lucht kunnen inademen. Bij het ontwerpen van onze paardenstallen houden wij hier natuurlijk rekening mee. Daarnaast houden paarden ook van daglicht. Voor extra lichtinval kunt u er daarom ook voor kiezen om bijvoorbeeld een lichtstraat in te laten bouwen. Zeker bij grotere stallen, met meerdere paardenboxen aan een voergang, kan dat een verstandige keuze zijn. Tussen de paardenboxen kunnen we tralies aanbrengen in plaats van een dichte wand; paarden zijn sociale dieren en hebben graag contact met elkaar.

Een paardenstal van binnen: meer informatie

Wij kunnen de paardenstal die u wilt compleet voor u op maat ontwerpen, produceren en afmonteren. Onze zelfbouwpakketten zijn in principe ook door u zelf in elkaar te zetten. Wilt u meer weten over hoe onze paardenstallen er van binnen uitzien? Bekijk onze fotogalerij voor enkele voorbeelden van gerealiseerde projecten. Heeft u vragen over onze paardenstallen of over onze service? Neem dan even contact met ons op; ook voor het aanvragen van een vrijblijvende offerte.

Waarom Select stallenbouw?

  • Scherp geprijsd
  • Ontwerp, productie en montage
  • Uitstekende service

Heeft u vragen of opmerkingen?

Vul dan hieronder het contactformulier in.

    Vraag een offerte aan bij Select Stallenbouw

    Benieuwd naar de vele mogelijkheden? Neem dan contact op met Select Stallenbouw. Als specialist in het bouwen van paardenstallen en hondenkennels helpen wij u graag.